BÁNSZKY JUDIT

Bánszky Judit

Reflexológus, Életmód tanácsadó- és terapeuta, Alternatív mozgás- és masszázs terapeuta, Fitoterapeuta, Akupresszőr, Alternatív fizioterapeuta, Szemtréner, ETI vizsgaelnök, vizsgáztató és szakértő.

Az Életerő újság felelős szerkesztője a Reflexológia, Életmód tanácsadó és terapeuta tanfolyam oktatója, az Életmód-jóga tábor szervezője, vezetője, és egyben oktatója vagyok.

1972-ben kerültem kapcsolatba Dr. Oláh Andorral és családjával, aki szakmai szempontból meghatározója lett további életemnek. Őt tekintem mesteremnek, tanítómnak.

1973-ban ismerkedtem meg a talpmasszázzsal Eunice Ingham könyvén keresztül, legnagyobb fiam betegségével kapcsolatban.

Ezután nagy hittel és lelkesedéssel vetettem magam a természetgyógyászati módszerek minél alaposabb megismerésébe.

Az ország egész területén oktattam és vizsgáztattam - reflexológia, fitoterápia, táplálkozástan, általános természetgyógyászati alapismereteket/ből.

Tanfolyamaimat a Dr. Oláh Andortól tanult holisztikus szemlélet szerint építem fel.

Fontosnak tartom, hogy aki segítségre szoruló emberrel foglalkozik -„gyógyít”- annak ne csak egysíkú tudása legyen, hanem képes legyen átlátni a hozzá forduló ember helyzetét, és képes legyen a megoldásban segíteni.

A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Javítja a vizeletkiválasztó rendszer, az emésztőrendszer, az idegrendszer, az ízületi rendszer az immunrendszer stb. működését. Kiegyensúlyozza a hormonrendszer működését, az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.

A talp a test térképe

A két lábon megjelenik az egész test, minden szervünk, testrészünk. Például a páros szervek területei (zónái), mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a gerinc, húgyhólyag, mindkét talp belső felületén keresendők. A talpmasszázs lényege, elméleti megközelítése az, hogy testünk minden szerve, testrésze, összeköttetésben van talpunk különböző területeivel.

Az ETI-ben szerzett szakképesítéseim: Reflexológus, Életmód tanácsadó és terapeuta, Fitoterapeuta, Szemtréner, Alternatív mozgás-masszázs terapeuta, Alternatív fizioterapeuta, Akupresszőr. A felsorolt szakmai ágakban szakértő és vizsgáztató is vagyok.