KELEMEN KATALIN

Kelemen KatalinKelemen Katának hívnak, 1999. óta dolgozom védőnőként.

Hivatásom, munkám során elengedhetetlenül fontos volt felismernem az érintés csodálatos hatalmát, amellyel érzelmeket, energiákat közvetíthetünk és akár gyógyíthatunk is, így találtam rá a svédmasszázsra és a gyógymasszázsra. Mivel hitem szerint a test elválaszthatatlan a lélektől, ezért az Egészségügyi Főiskola elvégzése után 2000-ben beiratkoztam a Berzsenyi Dániel Főiskola egészségfejlesztő-mentálhigiénikus szakára is. Sokáig foglalkoztatott a gondolat, hogy svéd- és gyógymasszázzsal, babamasszázzsal szeretnék valamilyen formában foglalkozni.

2010-ben megszületett a kislányom, vele elvégeztem a babamasszázs tanfolyamot, és megszilárdult bennem az elhatározás, itt az idő és a lehetőségem arra, hogy a GYED alatt végre elvégezhessem a gyógymasszőr tanfolyamot. A 600 órányi kórházi gyakorlat, a betegekkel való kapcsolat során úgy éreztem, megtaláltam, amit kerestem, ezért azóta gyógymasszőrként is dolgozom. Munkám során mindig a segítés szándéka vezérel, a fájdalom lehető legteljesebb csillapítása, a pácienseim életminőségének javítása, ezért azóta is keresem a fejlődési lehetőségeket, az új megoldásokat.

Mivel védőnőként a munkám fontos része a tudásom átadása, úgy gondoltam, ez a svédmasszázsban sem lehet másképp. Így elkezdtem a svédmasszázst oktatni, elsősorban svédmasszőr képzéssel, babamasszázs/csecsemőmasszázs és cellulit masszázst oktatatok. Oktatói munkám során fontosnak tartom a svédmasszázs elméleti és gyakorlati tudnivalók átadásán túl a leendő svédmasszőrök szemléletének formálását is, hiszen szeretet, és tisztelet nélkül a technikailag legtökéletesebben kivitelezett svédmasszázs során sem fogja jól érezni magát a vendégünk, pedig masszőrként ezt is fontos elérnünk.

A 2013-as év végén, mintegy véletlenszerűen, egy svédmasszőr tanítványomon keresztül talált meg a lehetőség, hogy a Körömiskolában folytathassam és teljesíthessem ki a svédmasszázs-tanítással kapcsolatos indíttatásomat.

Várunk mindenkit szeretettel svédmasszázs és továbbképző tanfolyamainkon!