SZABÓ ILDIKÓ

Szabó IldikóEngem Szabó Ildikónak hívnak, immár nagyon sok éve a kézápolás-műkörömépítés és lábápolás szakoktatója és mestere vagyok.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve végeztem el a Kézápoló-műkörömépítő és lábápoló iskolát 1999-ben. Egy szoláriumban dolgoztam, ahol nagyon unatkoztam és a zsetonok bedobálásnál kicsit hasznosabb és kreatívabb elfoglaltságra vágytam, így 1999-ben elvégeztem a Kézápoló-műkörömépítő és Lábápoló OKJ-s képzést Szombathelyen a MOSZI szervezésében.

Az évek folyamán mindvégig a vendégek elégedettsége motivált, hogy vendégeim visszajárnak hozzám évek óta, ajánlanak ismerőseiknek, ami által vendégköröm nagyon gyorsan kialakult. A versenyek világa soha nem vonzott, nem ebben láttam a siker kulcsát kézápoló-lábápoló szakterületünkön való érvényesülésemet.

2006-ban elvégeztem Käszné Fekete Zsuzsanna „Körmös diploma” továbbképzését, és számos egy vagy több napos tanfolyamon vettem már részt.

2007-ben találtam rá a szociálpedagógus főiskolai szakra, amely leginkább illett személyiségemhez, jövőbeni terveimhez, így felvételiztem Győrbe az NYME Apáczai Csere János Kar Szociálpedagógus szakára, ahová felvételt nyertem és így Szociálpedagógus Oklevelet szereztem.

Győrben kapcsolatba kerültem az erdélyi Szent Ferenc Alapítvánnyal, ahol évekig önkénteskedtem, főiskolai diplomamunkámat is ebben a témában írtam meg. Rengeteget tanultam a gyermekotthonban élő gyerekektől, nevelőktől egyaránt, számos új készségre tettem szert, amely ma már lelki beállítódásomat, az élethez való hozzáállásomat is nagyban meghatározza. A főiskolai évek alatt tanult pedagógia, pszichológia, andragógia, kommunikáció nagy hasznomra válik a Körömiskola® vezetésében, az emberekkel való kommunikációban, a manikűr, műköröm, pedikűrtanfolyamok tananyagának pedagógiai módszerekkel gazdagított szakmai tudás átadásában.

2010-ben kezdtem el oktatóként dolgozni egy cégnél, ahol több mint egy évig oktattam a műkörömépítést és a manikűr, géllakk szakmai alapképzést tanulóinknak.

Elhatároztam, hogy elvégzem a manikűr (kézápoló), műkörömépítő, lábápoló (pedikűr) szakoktatói tanfolyamot is, ami a szakma felsőfokú szakképesítésének bizonyult akkor, hogy saját iskolát nyithassak, ahol a manikűr, műkörömépítés, pedikűr (lábápolás) szakma minden általam tanult és tapasztalt fortélyát szeretném átadni leendő tanulóinknak.

Időközben szakmánk rohamos fejlődésének köszönhetően, törvények és rendeletek változásai folytán, megalakult a Kézápoló, műkörömépítő és a Lábápoló Mesterképzés is, új lehetőséget tárva a fejlődni kívánó szakemberek elé.

Természetesen fontos része életemnek az élethosszig tartó tanulás, hogy tanulóinkat tökéletes tudás birtokában engedjük a munka világa felé, így a Mesterképzés ideális lehetőségnek bizonyult számomra, hogy egy újabb fejlődési szintre kerüljek.

2015 novemberében mindkét szakmából sikeres mestervizsgát tettem kiváló eredménnyel, így mostanra már Kézápoló - műkörömépítő mester és Lábápoló mester lettem.

Várunk Benneteket szeretettel iskolánkban!

Szabó Ildikó

Kézápoló, műkörömépítő és lábápoló mester

Szakoktató