SZABÓ ILDIKÓ

Szabó IldikóEngem Szabó Ildikónak hívnak, immár nagyon sok éve a kézápolás-műkörömépítés és lábápolás szerelmese, szakoktatója és mestere vagyok.

Hirtelen ötlettől vezérelve végeztem el a Kézápoló-műkörömépítő és lábápoló iskolát 1999-ben. Egy szoláriumban dolgoztam, ahol nagyon unatkoztam és a zsetonok bedobálásnál kicsit hasznosabb és kreatívabb elfoglaltságra vágytam. Így beiratkoztam egy  a MOSZI szervezésében induló Kézápoló-műkörömépítő és Lábápoló OKJ-s képzésre Szombathelyen, ez volt pályafutásom kezdete.

A szakmai évek folyamán mindvégig a vendégek elégedettsége motivált, hogy vendégeim havi rendszerességgel télen-nyáron visszajárnak hozzám, ajánlanak ismerőseiknek, ami által vendégköröm nagyon gyorsan kialakult. A versenyek világa soha nem vonzott, nem ebben láttam a siker kulcsát, kézápoló-lábápoló szakterületünkön való érvényesülésemet.

2006-ban elvégeztem Käszné Fekete Zsuzsanna „Körmös diploma” továbbképzését, és mellette számos egy vagy több napos tanfolyamon vettem már részt.

Kicsit később rátaláltam a Szociálpedagógus főiskolai szakra, vagy ő talált rám, már nem tudom. Ez a szak illett leginkább személyiségemhez, jövőbeni terveimhez, mindig érdekelt a pszichológia, pedagógia. Beadtam a felvételi jelentkezésemet Győrbe az NYME Apáczai Csere János Kar Szociálpedagógus szakára, ahová felvételt nyertem, majd később átiratkoztam Vácra, ahol Szociálpedagógus Diplomát szereztem. A főiskolai évek sokat adtak számomra, rengeteget tanítottak Nekem önmagamról és nagy tudásra tettem szert a pedagógiai módszertant illetőleg is.

Győrben, a főiskolai évek alatt kapcsolatba kerültem az erdélyi Szent Ferenc Alapítvánnyal, ahol utána évekig önkénteskedtem. Főiskolai diplomamunkámat is ebben a témában írtam meg. Rengeteget tanultam a gyermekotthonban élő gyerekektől, nevelőktől egyaránt, számos új készségre tettem szert, amely ma már lelki beállítódásomat, az élethez való hozzáállásomat is nagyban meghatározza. A főiskolai évek alatt tanult pedagógia, pszichológia, andragógia, kommunikáció nagy hasznomra válik a Körömiskola® vezetésében. Továbbá az itt megszerzett tudás segít az emberekkel való kommunikációban, a manikűr, műköröm, pedikűrtanfolyamok tananyagának pedagógiai módszerekkel gazdagított tananyagainak megírásában és a szakmai tudás átadásában.

2010-ben kezdtem el oktatóként dolgozni egy cégnél, ahol több mint egy évig oktattam a műkörömépítést és a manikűr, géllakk szakmai alapképzést tanulóinknak.

Elhatároztam, hogy elvégzem a manikűr (kézápoló), műkörömépítő, lábápoló (pedikűr) szakoktatói tanfolyamot is, ami a szakma felsőfokú szakképesítésének bizonyult akkor, hogy saját iskolát nyithassak. Célomként tűztem ki, hogy a manikűr, műkörömépítés, pedikűr (lábápolás) szakma minden általam tanult és tapasztalt fortélyát át szeretném átadni leendő tanulóinknak.

Időközben szakmánk rohamos fejlődésének köszönhetően, törvények és rendeletek változásai folytán, elvárásnak bizonyult az oktatáshoz a Kézápoló, műkörömépítő mesterképzés és a Lábápoló mesterképzés, amely egyben új lehetőséget tárt a fejlődni vágyó szakemberek elé.

Természetes és nagyon fontos része életemnek az élethosszig tartó tanulás. Magam miatt és amiatt is, hogy tanulóinkat a maximális tudás megszerzésének birtokában engedjük útra a munka világa felé. Ennek okán a Mesterképzés ideális lehetőségnek bizonyult számomra, hogy egy újabb fejlődési szintre lépjek.

2015 novemberében mindkét szakmából sikeres mestervizsgát tettem kiváló eredménnyel, így mostanra már Kézápoló - műkörömépítő mester és Lábápoló mester vagyok.

Várunk Benneteket szeretettel iskolánkban,

Szabó Ildikó

Kézápoló, műkörömépítő mester
Lábápoló mester

Vizsgafelügyelő

Szakoktató